Välkommen till Falkenbergs IK - Friidrott för alla!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om Falkenbergs Idrottsklubb

Vi bedriver verksamhet inom friidrott för barn och ungdomar. Vi har tillgång till en utomhusarena vid Falkenbergs Idrottsplats och en inomhushall vid Arena Vesterhavet. 

Historia

Falkenbergs idrottsklubbs historia i några korta drag.

Klubben grundades 1901. Vi arrangerade vår första tävling 1902. Då tävlade man i fritt språng med språngbräda, stavhopp, viktlyftning, diskuskastning, längdsprång och kulstötning.

1921 invigdes vår idrottsplats och 1927 började vi arrangera friidrottstävlingar.
I den första tävlingen vann en falkenbergare höjdhoppet på 1,90.

Våra medlemmar har tagit åtskilliga SM-guld, 2 nordiska guld och ett OS-silver. OS-silvret togs 1932 av Spänst-Svensson i tresteg.

Sedan 1982 har vi arrangerat Falkenbergs Stadslopp - ett härlig millopp i vår vackra stad.

FIK-Hallen (skiss)

FIK-hallen, som ägs och underhålls av Falkenbergs IK är sammandbyggd med Arena Vesterhavet.
Genom en en höj och sänkbar vägg, samt samarbete med Vesterhavsskolan, ger det oss möjlighet att få tillgång till de stora inomhusytorna i Arena Vesterhavet.

Försäkring
Folksam försäkring

Medlemmar (betald medlemsavgift) i FIK är med automatik försäkrad i gruppföräkring i Folksam. Skulle det inträffa en skada i samband med träning eller tävling gäller denna försäkring

 

Du kan läsa mer om försäkringen>>>

Föräldrautbildning

Ny friidrottsförälder? Se hit!


Svenska Friidrottsförbundets digitala föräldrautbildning riktar sig till dig som ny i friidrottsförälder. Kanske är du förälder eller vårdnadshavare och ny in i föreningslivet, eller vill du bara bättra på dina kunskaper om hur du kan bli tryggare i din roll som friidrottsförälder. Som stöttande idrottsförälder kan du bidra till en bättre idrottsupplevelse för ditt barn, på och utanför friidrottsarenan.

I utbildningen ingår: Att träna friidrott, att tävla i friidrott, friidrottens idrottsmiljöer, att vara friidrottsförälder om föräldrars engagemang och en del om att vara medlem


Inbakat i utbildningen pratar vi även vanliga skador inom friidrotten, hur vi kan tänka kring kost och återhämtning, hur sociala medier och idrotten hänger ihop samt en del som berör mental hälsa

Utbildningen tar cirka 3 timmar och genomförs som självstudier på distans. Du kan när som helst pausa utbildningen för att sedan gå tillbaka vid annat tillfälle.

 

För mer information, trailer för utbildningen samt anmälan.

 
Våra sponsorer