Välkommen till Falkenbergs IK - Friidrott för alla!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om Falkenbergs Idrottsklubb

Vi bedriver verksamhet inom friidrott för barn och ungdomar. Vi har tillgång till en utomhusarena vid Falkenbergs Idrottsplats och en inomhushall vid Arena Vesterhavet. 

Historia

Falkenbergs idrottsklubbs historia i några korta drag.

Klubben grundades 1901. Vi arrangerade vår första tävling 1902. Då tävlade man i fritt språng med språngbräda, stavhopp, viktlyftning, diskuskastning, längdsprång och kulstötning.

1921 invigdes vår idrottsplats och 1927 började vi arrangera friidrottstävlingar.
I den första tävlingen vann en falkenbergare höjdhoppet på 1,90.

Våra medlemmar har tagit åtskilliga SM-guld, 2 nordiska guld och ett OS-silver. OS-silvret togs 1932 av Spänst-Svensson i tresteg.

Sedan 1982 har vi arrangerat Falkenbergs Stadslopp - ett härlig millopp i vår vackra stad.

FIK-Hallen (skiss)

FIK-hallen, som ägs och underhålls av Falkenbergs IK är sammandbyggd med Arena Vesterhavet.
Genom en en höj och sänkbar vägg, samt samarbete med Vesterhavsskolan, ger det oss möjlighet att få tillgång till de stora inomhusytorna i Arena Vesterhavet.

Försäkring
Folksam försäkring

Medlemmar (betald medlemsavgift) i FIK är med automatik försäkrad i gruppföräkring i Folksam. Skulle det inträffa en skada i samband med träning eller tävling gäller denna försäkring

 

Du kan läsa mer om försäkringen>>>

Föräldrautbildning

Friidrottens föräldrautbildning är en nätbaserad utbildning för föräldrar
till barn som tränar friidrott.

Föräldrautbildningen kan genomföras på eget initiativ, av alla som är intresserade, eller genomföras på föreningens/ träningsgruppens initiativ, antingen inför eller efter ett föräldramöte. (För tips på hur föreningen kan introducera föräldrautbildningen, läs sidan "Studieplaner" via länken i högerspalten.)


Själva utbildningen tar 2-3 timmar att genomföra och genomförs som självstudier på distans. Det enda som behövs är en dator med hyfsat snabb internetuppkoppling.

Med föräldrautbildningen får alla föräldrar till barn som nyligen börjat friidrotta en möjlighet att lära sig något om träning och tävling i friidrott, om hur man som förälder kan vara ett bra stöd till ett idrottande barn och vad det innebär att vara medlem i en idrottsförening.

Dessa moment ingår i föräldrautbildningen:

  • Att träna friidrott
  • Att tävla i friidrott
  • Friidrottens idrottsmiljöer
  • Att vara friidrottsförälder
  • Att vara medlem


I de olika kursmomenten får deltagaren vägledning av Susanna Kallur (världsrekordinnehavare på 60 m häck), Stefan Olsson (generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet), Johan Engberg (f.d. landslagsman i sprint, nu sportchef i IF Göta Karlstad) och Christian Augustsson (lektor i idrottsvetenskap, Karlstads universitet och f.d. mental tränare till Stefan Holm), som i korta filmklipp introducerar respektive avsnitt i kursen. Utöver filmklippen innehåller utbildningen texter som förstärker och förklarar de olika kursmomenten.

Anmälan till friidottens föräldrautbildning kan ske på två olika sätt:

Om föräldrautbildningen genomförs på föreningens initiativ för en hel grupp föräldrar ska utbildningen föranmälas till SISU-distriktet via utbildningsmodulen i Idrott online. (Se "Gruppanmälan" i högerspalten.)

För den förälder som vill genomgå föräldrautbildningen av eget intresse finns ett anmälningsformulär via länken "Indicviduell anmälan" i högerspalten. Några minuter efter att man fyllt i formuläret kommer ett mail med länk till själva utbildningen, och sedan är det bara att börja!

 
Våra sponsorer