Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger Turkiet 2014


Notisar från träningslägret i Turkiet.

På hotellet finns flera föreningar som oxå har träningsläger. I restaurangen har vi reserverade bord, och det markeras med klubbmärken. Falkenbergs IK är inte lätt.. Vi har gått under tre olika föreningars klubbmärken. Inte lätt för turkar att "Googla" på internet för att hitta rätt.... 
Det har givits anvisningar, och till och med visats upp vårt märke, men.... Det har varit FFF, FDIK och TIF, men nu har dom hittat rätt och 
det finns en FIK-logga på vårat bord. 

FFF FDIK

Fredag 18-april
"Vi hade iallafall tur med vädret" - En regnig långfredagsförmiddag i Antalya. Gemensam frukost 08:00. Därefter uppdelning inför en avslutande träningsaktivitet. Ett par löpare gav sig ut på joggingrunda, en grupp valde hotellets gym för styrkepass, medan resten fick ett Zumbapass under Marielles ledning...
Nu är det att packa ihop resväskorna, checka ut och vänta på att vi blir hämtade med buss för transport till flygplatsen.   
Hemresan gick bra! Landade t o m 40 minuter tidagare än tidtabell i Göteborg. Bussen stod tryggt och väntade på oss och vi "landade" och mottogs vid Falkenbergs IP kl 21:05. "Borta bra men hemma bäst....".
Under bussfärden hem delades torsdagens och fredagens utmärkelser ut.
Torsdag: Linnea Siker för väl genomförd träning och ett riktigt långt träningskast!
Fredag:  Marielle - Ett inspirerande och engagerande Zumba-ledarskap!

Stort TACK till alla som var med och gjorde detta till en fantastisk vecka med bra träning, bra gemenskap, stort engagemang och mycket skratt!!! 

Torsdag 17-april
Morgonjogg med avslutande övningar på stranden för huvddelen av gruppen. Några stannade på hotellet och gjorde sitt pass på gymmet. Strande blev ett äventyr... I strandkanten låg en ca: 2 meter lång strandad haj (Rävhaj?) som inte vile återvända till havet.Hajen drogs upp på land och det fanns möjlighet att både få känna på, och bli fotograferad med, en haj.
Sista arenapasset på arenan blev riktigt bra. Trots många friidrottare på arenan. Svenskar, Turkar, Norrmän och Ukrainier (Ryssar) samsades det och det blev väl genomförda träningar. Veckan har inneburit en del ömmande leder och småskavanker. Till viss del troligtvis p g a att en intensiv veckas träning sliter på kroppen om man inte är förbered........  Sista middagen i matsalen, se bilder från de överflödiga bufféborden.....
Nu laddas för ett sista gym, eller simpass imorgon förmiddag. 12:00 skall rummen vara lämnade och bussen hämtar 13:0 för avfärd till flygplatsen.

Onsdag 16-april
Nöjda med arrangören OLKA är vi inte!!!! :( :( :(  Idag kom vi till arenan och då var den belamrad av säkert 200 skolbarn som hade friluftsdag. M a o återresa till hotellet med gym, och/eller löpträningar. Eftermiddagspasset däremot blev riktigt bra! Trots att det var många turkar samtidigt på arenan kunde det samverkas och genomföras bra träningar för FIK-arna. Träningsutbyte med kollegorna från Sjöbo är kul! Sol och fantastiskt väder, perfekt för friidrottsträning. 
Kvällens aktivitet innebar bildjakt för att fånga, och arrangera, olika motiv på bild. Återigen ett imponerande engagemang. Vi har oxå fått lära oss att det finns en sport som heter "Fist-ball" - Något helt nytt för oss. Tyska damlandslaget i Fist-ball är här, 2:a vid senaste VM, och dom fick under kvällen bekanta sig med friidrottarna från Falkenberg......  ;) 
Dagens utmärkelse gick till Judith. "Glad och nöjd hela träningen och bra längd på träningshoppen" 

Tisdag 15-april
Måndagens utmärkelse(r) utdelades till:
Erika för tekniska framgångar i diskus,samt en fantastisk vändning i krabbgång på stranden. En utmärkelse gick oxå till Saki som gjorde imponerande (tränings) tider på 300 meter, och som oxå hade en imponerande snabb krabbgång. Det gick inte att skilja dessa två så dom fick dubbla utmärkelser. 

Vilodag. Återhämtning av ömmande ben och kroppar. Några valde ändå ett gympass, medan andra passade på att njuta av sol och värme. En shoppingtur för att fynda i Bazarerna ingick oxå.....
På kvällen var det gemensam samling för lekar och frågequiz! Mycket skratt och mycket förnöjsamhet! Tävlingsinstinkten är stor i gruppen, och för att inte orsaka ytterligare skador tvingades "tävlingsledar-Mikael" avbryta Hela-Havet-Stormar innan en segrare kunnat koras... ;) ,) ;) 

Måndag 14-april
Förmiddag: Träningspass på arenan, och ny bussresa. Men som någon sa: "Det gör ingenting, vi är ju ändå här för att träna!".
Blev en stund lite röringt på arenan då dels en turkisk grup, och en grupp ryssar kom och markerade sin närvaro. Men, med förhandlig fixade Erik och Mikael att alla kunde samsas och det gick bra!
Efter lunch och innan eftermiddagspasset var det "vattenrutchbanerally". Efteriddagens träningspass genomfördes på Lara-strand utanför Antalya. Flera roliga och krävande övningar som avslutades med dopp i Medelhavet.
Dagens utmärkelse kommer delas ut i samband med frukost tisdag morgon. 

Söndag 13-april
Förmiddagspasset delades upp.
Löparna sprang (och försvann) i hotellomgivningarna.
En grupp tränade på gym, och resten till arenan.
Soligt och skönt. Löpargruppen var borta längre än avtalat........
Visade sig ha dom valt att stanna till och bada i Medelhavet på hemvägen :)
Ett tufft eftermiddagspass!
I valet av sträcka menade Fanny: "-Bättre springa lång och långsamt, än kort och fort!" Gemensam kvällsaktivitet och bl a delades "Dagens utmärkelse" ut för lördagen och söndagen.
Lördagens gick till Elina för ett imponerande kämpande och en personlig prestation!
Söndagens gick till en tjej som, enligt tränar-Mikael, nu blivit en riktig häcklöperska. - Sandra. Sandra slog för första gången i sin karriär i en häck med knäet, och skaffade sig ett blåmärke. "Det kommer, och skall, bli fler", enligt tränar-Mikael.....

Lördag 12-april
Förmiddagen gick åt att bekanta sig med hotell och temperaturen.
Första träningspasset på eftermiddagen
Längre till arenan än förväntat. Bussenchauffören körde dessutom fel... ?!?!?!?
Allt på arenan var inte tip top, men fungerade helt OK!
Lördag kväll och middagsbuffén välkomnades av hungriga friidrottare.
Ett överflöd av mat. Ingen behöver gå hungrig från restaurangen, ellen anse att det inte finns något gott!

Fredag 11-april
Tillsammans med några fotbollslag lyfte planet från Landvetter och landade 01:25 (lokal tid) natten mot lördag på Antalyas flygplats.
Några i planet var MYCKET nöjda med att komma ifrån planet.
Buss till hotellet och en "turkisk" hotellincheckning som hade allt annat att önska.....

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Statistik-Liten.jpg
Hemsidebild-TamSportia 2021.jpg
Följ Falkenbergs IK på Instagram
(Scanna QR-koden)
Insta.JPG

 Intresserad av att börja friidrotta?
Gör din intresseanmälan här>>>

Arvsfonden 

räknare
Besöksräknare
Webb-ansvarig:

Jan-Olof Johansson

This is a mailto link

Postadress:
Falkenbergs IK - Friidrott
Box 72
31121 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 
TeamSportia.jpg