Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Är du sugen på att komma igång men har lite svårt att veta hur? Har du passerat 60 och känner att du behöver fylla på inspirationen med tips och tips kring kost och träning?
 
En skön promenad, några rörlighetsövningar och lite fika på slutet. Mer än så behövs inte för att skapa ett lyckat pass inom ramen för Idrott för äldre. I Frillesås har Löftadalens dragkampklubb tagit tag i taktpinnen.
 
Full fart framåt. Så skulle barnens inställning under Idrottens dag kunna beskrivas. Frösakullskolan är en av de fyra skolor i Halmstad som valde att delta. Där bjöds barnen på bland annat skogspromenad, hopprepsutmaning och hinderbana under dagen.
 
Bättre ekonomi, större utbildningsmöjligheter och vikten av att kunna bedriva systematiskt folkbildningsarbete. Det är några av faktorerna bakom födelsen av Studieförbundet RF-SISU Halland Idrottsutbildarna. Nu fyller verksamheten 35 år.
 
 
I helgen träffades styrelsen för RF-SISU Halland för att vässa sina arbetsformer och arbeta med styrelseutveckling. Ett både viktigt och roligt arbete som ger styrelsen kraft och möjlighet att ta sig framåt tillsammans.
 
Vill du leda folkbildning i din förening, eller utvecklas som folkbildare? Häng med på våra digitala träffar för att utvecklas som ledare för folkbildning i föreningen.
 
Nu startar fortsättningsutbildningen för tränare i Halland. Först ut är Kungsbacka med start 19 oktober.
 
Sportsommar och Forumteater har mött 5 000 barn i Halland i sommar. Det osar rekord för satsningarna som i våras var på vippen att inte kunna genomföras.
 
I september bjuder RF-SISU Halland in till mötesplatser för unga idrottare i samtliga halländska kommuner. Det blir en dag med ny kunskap och gemenskap och starten på ett nätverk som kan utvecklas och växa på era villkor. Välkomna!
 
Tisdag 25 augusti 2020 är sista datum för ansökan om LOK-stöd för våren 2020. Har ni frågor om hur vårens aktiviteter ska redovisas? Vi finns här för att stötta er förening.
 
En solig dag kan Livräddarna Tylösand ha 50 000 besökare att vaka över. Deras ideella insatser skapar trygghet och räddar liv. Bakom föreningens 60-åriga historia finns ett enormt engagemang och en ständig process av utbildning och folkbildning.
 
Idrotten är en stark motor för folkhälsa och samhällsutveckling. Att våra föreningar får fortsätta det arbetet är en förutsättning för social hållbarhet. Därför behövs en förlängning av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen.
 
Till hösten erbjuder vi på RF-SISU Halland massor med utbildning och folkbildning på nya teman med nya spännande utbildare. Nedan följer några exempel. Håll utkik på våra utbildningssidor!
 
Halländska idrottsföreningar får dela på totalt 7,6 miljoner kronor i statligt coronastöd. "Behovet är större, men pengarna gör skillnad för den lokala idrotten" säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef.
 
12

 
FIK-Shop via Webben
 

 Intresserad av att börja friidrotta?
Gör din intresseanmälan här>>>

 

Arvsfonden 

 

 
 
räknare
Besöksräknare
Webb-ansvarig:

Jan-Olof Johansson

falkenbergsik@gmail.com

Postadress:
Falkenbergs IK - Friidrott
Box 72
31121 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@fik.se

Se all info