Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Regeringen gav idag besked att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.
 
Alla kommunala träningsanläggningar i Halland har varit stängda för all form av barn- och ungdomsträning sedan strax före jul. Men nu ska de kommunala utomhusanläggningarna öppnas för organiserad träning igen.
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av Coronakrisen under kvartal fyra 2020? I så fall är det dags att ansöka om stöd nu. Mellan 15 och 26 januari är nästa ansökningsperiod öppen.
 
Nationella råd, allmänna lokala råd och nu senast pandemilagen. Ibland är det i dessa tider svårt att hålla reda på vad som verkligen gäller. Men trots alla restriktioner är det fortfarande ok att träna utomhus.
 
Vi lever just nu under strikta restriktioner. Restriktioner som gör att vi måste försöka vara kreativa för att tillsammans hitta lösningar för att vår föreningsverksamhet ska kunna fortsätta i andra former.
 
Det har varit ett år med stora prövningar. Länets idrottsföreningar har drabbats hårt av krisen. De har gjort ett fantastiskt jobb för att ställa om och fortsätta det arbete som gör skillnad för hallänningarna varje dag. Tack för ert engagemang!
 
Vårens utbud av kurser och utbildningar som genomförs av RF-SISU Halland är som vanligt både omfattande och inspirerande. Fortsättningsutbildning för tränare och Se och möt alla barn är två delar av utbudet som sticker ut lite extra.
 
Tidig selektering och möjligheten att hålla på med flera idrotter parallellt. Det var temat för den intressepolitiska dagen och SDF-träffen. Två arrangemang som i år anordnades digitalt.
 
 
Nu kan du vara med och påverka. Tipsa om kandidater till viktiga val på Distriktsidrottsstämman i Halland! Stämman fattar beslut i viktiga framtidsfrågor och väljer styrelse för RF-SISU Halland.
 
Behöver strategierna för ledarförsörjning ses över? Skulle styrelsearbetet behöva utvecklas? Eller ser ni att det finns kunskapsluckor kring kost och träningslära?
 
Läget i Halland och stora delar av Sverige är ansträngt. Vi uppmanar er alla att fortsätta anstränga er. Var och en av oss behöver ta ett stort ansvar för att få stopp påsmittspridningen av covid- 19.
 
Med anledning av ökad smittspridningen av Covid-19 har det beslutats om skärpta allmänna råd i Region Halland. För att ni ska få hjälp att tolka vad det innebär för den egna verksamheten bjuder RF-SISU Halland in till infoträff via Teams idag.
 
Regionen meddelar idag att ”det inte är osannolikt att det blir lokala allmänna råd i Halland inom en närmre framtid”. Det kommer såklart att påverka Idrotten i Halland, det påverkar människorna i Halland, det påverkar oss alla på olika sätt.
 
Trots restriktioner och riktlinjer drabbas allt fler halläningar återigen av Corona. Redan nu har ett antal föreningar drabbats. RF/SISU riks har tagit fram ett antal riktlinjer som kan vara bra att följa om just er förening skulle drabbas.
 
12

 
FIK-Shop via Webben
 

 Intresserad av att börja friidrotta?
Gör din intresseanmälan här>>>

 

Arvsfonden 

 

 
 
räknare
Besöksräknare
Webb-ansvarig:

Jan-Olof Johansson

falkenbergsik@gmail.com

Postadress:
Falkenbergs IK - Friidrott
Box 72
31121 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@fik.se

Se all info