Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Den 15 maj stängde ansökan för det statliga coronastödet till idrotten. 148 halländska föreningar har ansökt om ekonomiskt stöd för förlorade inkomster under coronakrisen. Det motsvarar en tredjedel av länets barn- och ungdomsföreningar.
 
RF-SISU Hallands kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga genomförs under anpassade former i år. 90 unga feriearbetare laddar just nu för att möta barn i hela länet. Och det märks att många vill satsa på en aktiv hemester.
 
Under coronapandemin passar fler på att umgås och idrotta utomhus och det märks på discgolfbanan i Håstens fritidsområde. För att trygga sina besökare bygger Varbergs Discgolf ut med ideella krafter och stöd från lokala organisationer.
 
Halland är ett av sex distrikt i landet som får ta del av Riksidrottsförbundets satsning på idrott för äldre. Pengarna ska användas till att stötta föreningar i länet som vill starta upp, eller utveckla verksamhet för målgruppen 65 plus.
 
Den 16-20 maj anordnar vi digitala utbildningsdagar med något för alla. Häng med på föreläsningar om trygg idrott, ungt ledarskap, kommunikation, motivation och idrott för äldre. Utbildningarna är till allra största del kostnadsfria.
 
Rörelseglädje, engagemang och folkbildning stod i fokus när Laxbuggarna intog Laxön. Föreningen satsar på utveckling under anpassade former och blickar framåt tillsammans med RF-SISU Halland, när corona har satt dansgrupperna på paus.
 
Kompensationsstödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen. Syftet med stödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att kunna fortsätta bedriva idrott och evenemang.
 
Riksidrottsförbundet har skickat ut en enkät till alla idrottsföreningar i Sverige för att få veta hur coronakrisen påverkar föreningarnas ekonomi. Svaren blir ett viktigt underlag i dialogen med regering och kommuner om stödinsatser till idrotten.
 
Svenska vattenskid- och wakeboardförbundet förstärker med ny personal för att utveckla förbundets verksamhet och nå målen i Strategi 2025. Tjänsterna är placerade på förbundskansliet i Halmstad.
 
Riksidrottsstyrelsen (RS) har beslutat om ramar och övergripande principer för fördelning av regeringens krispaket. Föreningar och förbund kommer kunna söka krisstöd från första maj och RS kan ta beslut om utbetalning i mitten av juni.
 
Folkhälsomyndighetens allmänna råd gäller. Men nytt för idag är undantag på en punkt: Barn till och med 18 år får spela matcher, tävlingar och cuper – om riskbedömning görs som tar hänsyn till övriga råd och gällande förbud.
 

De är nya i styrelsen

(2020-04-15 14:11)
RF-SISU Hallands nya styrelseledamöter heter Paulina Magnusson och Linus Engdahl. Båda brinner för idrotten. Paulina är mångårig aktiv, förtroendevald och även yrkesverksam inom gymnastiken. Linus Engdahl arbetar med evenemang, just nu med...
 
Nu finns stöd att söka för de föreningar som vill hålla igång träningsverksamhet, anpassad efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Det kan exempelvis handla om att investera i utrustning, eller täcka kostnader för förändrade anläggningsbehov.
 
Coronaviruset slår hårt mot idrottsrörelsen, med inställda arrangemang och verksamhet som begränsas eller helt stängs ner. RF-SISU Halland erbjuder nu alla länets föreningar en riskanalys för att se möjligheter och motverka hot på kort och lång...
 
Hallands idrottsföreningar kämpar med svåra vägval under coronakrisen. Nu bjuder RF-SISU Halland in till digitala lärgrupper i varje kommun för att byta erfarenheter, ventilera farhågor och dela tankar och idéer om hur vi kan arbeta nu och framåt.
 
12

 
FIK-Shop via Webben
 

 Intresserad av att börja friidrotta?
Gör din intresseanmälan här>>>

 

Arvsfonden 

 

 
 
räknare
Besöksräknare
Webb-ansvarig:

Jan-Olof Johansson

falkenbergsik@gmail.com

Postadress:
Falkenbergs IK - Friidrott
Box 72
31121 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@fik.se

Se all info