Hoppa till sidans innehåll

Rapport Laxaspelen 2016

19 JUN 2016 15:56
Nu är tävlingssäsongen i full gång och FIK:s aktiva ger avtryck i resultatlistorna. I helgen var ett trettiotal FIK:are i blandade åldrar och tävlade på Laxaspelen i Halmstad. Detta för FIK ganska stora startfält stod för många fina resultat........
  • Uppdaterad: 19 JUN 2016 22:47

När: Söndag 19-juni-2016.
Var: Sannarps IP, Halmstad.
Vad: Första FIK tjej/kvinna över 6 meter:
Vem: Tilde JohanssonI andra omgång slog hon till, Tilde Johansson!
Stort GRATTIS!

Rapport Laxaspelen 2016
Nu är tävlingssäsongen i full gång och FIK:s aktiva ger avtryck i resultatlistorna. I helgen var ett trettiotal FIK:are i blandade åldrar och tävlade på Laxaspelen i Halmstad. Detta för FIK ganska stora startfält stod för många fina resultat och glädjande prestationer i blåsten på Sannarps IP.


Helgens kanske största utropstecken var Tilde Johanssons första 6 m-hopp i längdhopp. Tilde, som enkelt vann F15-klassen, har sedan förra sommaren väntat på att det ska hända och nu blev hon den första kvinnliga FIK:are att klara drömgränsen. Mycket imponerande! Tilde sprang också hem guldet i F15 80 m, där hon noterade finfina 9,88 i försöksloppet, som hon följde upp med 10,02 i finalen.

Flera av seniorerna befann sig också på Sannarps IP i helgen. Vi såg bland annat Anette Lundqvist putsa sitt personliga rekord på 1500 m med 3 sekunder. Målet att springa under 5 minuter är snart inom räckhåll! I diskus satte Erica Larsson säsongsbästa med 43,21, vilket också blev segerresultatet. Flera träningskast har lovat betydligt mer än så, så det ska bli intressant att se vad hon kan göra när hon får till en fullträff.

Bland herrarna var det som vanligt ont om startande för FIK:s del, men Zaher Rostom och Sakaria ”Saki” Hussein såg till att vi var representerade även där. Med tanke på de skador och sjukdomar som har förföljt Saki var ett silver på 200 m med tiden 23,26 var helt okej enligt tränar-Lars. Zaher Rostom, som inte har tävlat för FIK särskilt länge, kastade 47,91. Det är kanhända inte det längsta han har kastat, men det är det bästa han har gjort i Sverige och det räckte till en tredjeplats.

På den manliga sidan finns det också annat som är värt att notera. Jaro Feldhusen kastade 28,55 i P17 diskus och tog därmed en silvermedalj, och Ahmad Gozlan lyckades knipa en finalplats på 80 m (P15) i sin andra tävling någonsin. Bland de yngre imponerade Noel Terho som vann alla grenar han ställde upp i!

I F19-klassen visade Linnéa Isaksson att hon minsann har något att göra på löparbanorna. 2,25,13 på 800 m är inget att skämmas för. Med lite mer träning kan det gå ännu fortare. I samma klass fast på 200 m sprang Judith Wagersten hem guldet på säsongsbästat 26,55.

Tilde Johansson hade sällskap i F15-klassen av Thea Terho och Ebba Hjortvall. Theas 1,50 i höjd var riktigt roligt, särskilt som hon kom till tävlingen med ett personbästa på 1,44. Ebba sprang med sina 10,92 för första gången under 11 sekunder på 80 m. Många av våra yngre tjejer var också med och tävlade i Halmstad. Det noterades ett antal personliga rekord och framför allt var det många glada miner. Linn Jarlhage och Elsa Svensson var två som stod för framskjutna placeringar.

 

Skribent: Jan-Olof Johansson
Epost: Adressen Gömd

Statistik-Liten.jpg
Hemsidebild-TamSportia 2021.jpg
 
Följ Falkenbergs IK på Instagram
(Scanna QR-koden)
Insta.JPG
 

 Intresserad av att börja friidrotta?
Gör din intresseanmälan här>>>

Arvsfonden 

räknare
Besöksräknare
Webb-ansvarig:

Jan-Olof Johansson

This is a mailto link

Postadress:
Falkenbergs IK - Friidrott
Box 72
31121 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 
TeamSportia.jpg